Wireless Solutions

Back

Wireless netwerk verbindingen komen in verschillende smaken. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen indoor (binnen) en outdoor (buiten) verbindingen.

ICT Vision kan u helpen te bepalen of wireless voor u de aangewezen oplossing is. Wij helpen u graag verder met een doordacht ontwerp, zorgvuldige leverancierskeuze of een gedegen beveiligingsadvies.

Indoor:
Bij indoor wireless oplossingen praten we normaliter over wifi dekking binnen een bedrijfspand. In de eerste generatie draadloze netwerk apparatuur werd het draadloze netwerk aangeboden door een aantal afzonderlijke access-points. Hierdoor was roaming (het interuptieloos wisselen tussen access-points) niet mogelijk. Latere generaties voorzagen hier wel in door een centrale controller te gebruiken.

Site Survey:
Voor de installatie van een draadloze toepassing wordt altijd een Site Survey uitgevoerd. De uitkomst hiervan is van groot belang bij de uiteindelijke oplevering. De Site Survey van ICT Vision zorgt voor een optimale werking van de draadloze verbindingen. Gegarandeerd.

Voordat een draadloze netwerkoplossing kan worden geïnstalleerd, is een uitgebreid onderzoek nodig. Middels de uitkomsten van dit onderzoek wordt bepaald hoeveel draadloze verbindingspunten er nodig zijn om een bepaald dekkingsgebied te creëren. Tevens kan met een Point-to-Point Site Survey de haalbaarheid en maximale snelheid van een straalverbinding worden bepaald.

ICT Vision staat bekend om zijn grondige Site Survey's, die altijd de juiste cijfers laten zien. Wij hebben de kennis om valkuilen voortijdig te zien en wij kunnen een zeer nauwkeurige inschatting te maken van de benodigde materialen. ICT Vision kijkt niet enkel naar de huidige situatie, maar ook naar mogelijke toekomstige ontwikkelingen die het bereik in de weg kunnen staan.

Meten is weten. Voor een volledige offerte en een optimale werking van de draadloze oplossing is de Site Survey bijna belangrijker dan de installatie zelf. Wanneer dit deel van het voorbereidende werk verkeerd of te snel wordt uitgevoerd, kunt u later nog wel eens voor vervelende verrassingen komen te staan. Extra kosten, storingen, uitval, onvolledige dekking en slechte betrouwbaarheid zijn een kleine greep uit de problemen die kunnen voorkomen bij een slecht uitgevoerde Site Survey.

ICT Vision Site Survey:
• Aanpassing van uw huidige systeem
• Uitbreiding
• Storingsanalyse
• Advies
• Second Opinion
• In kaart brengen van dekking

De Site Survey van ICT Vision is een standaard onderdeel van de totaaloplossingen in draadloze installaties. Zodoende is men altijd verzekerd van een optimale werking. Maar onze kennis wordt ook gebruikt voor adviesrapporten, aanpassingen in al bestaande oplossingen en bij storingen veroorzaakt door een slechte installatie.

Wanneer u zich bezint op draadloze oplossingen, wilt u uiteraard een idee hebben van verschillende oplossingen en de kosten daarvan. De Site Survey van ICT Vision  geeft u een duidelijke weergave van alle mogelijke draadloze oplossingen. Een uitgebreide rapportage voorziet u van de benodigde informatie voor het uiteindelijke besluit.

Componenten Site Survey:
• Probleemanalyse
• Omgevingsanalyse
• Meting
• Rapportage

In de probleemanalyse stellen wij samen met u het precieze doel vast. Aan de hand van uw wensen zal een draadloos systeem gekozen worden waarmee de Site Survey zal worden uitgevoerd. De componenten van het gekozen systeem zijn namelijk bepalend voor de Site Survey. ICT Vision beschikt over de componenten van alle reguliere merken ( Aruba - Cisco - Ruckus ) zodat wij u altijd kunnen voorzien van de juiste informatie.