Video conferencing

Back

Spendeert u ook zoveel tijd in de file of op luchthavens? Erg vervelend en zonde van uw tijd, maar voor sommige besprekingen is het nu eenmaal prettig als je elkaar in de ogen kunt kijken of een demo of prototype kunt laten zien. Dat kan nu ook vanuit uw kantoor!

Videoconferencing bestaat al sinds begin jaren '90. Eerst waren het grote systemen in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes, daarna kwamen er 'mobiele televisies' die in iedere vergaderkamer konden worden neergezet, en tegenwoordig zijn het simpele toepassingen op een pc met webcam. Ze vormen een nuttige aanvulling op face-to-face contact, maar niet altijd een vervanging.


De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van videoconferencing en telepresence maken echter voorgoed een eind aan de noodzaak om voortdurend de auto of het vliegtuig in te stappen. De innovatieve systemen creëren zo'n levensechte ervaring dat de deelnemers aan een vergadering niet meer beseffen dat ze zich niet in dezelfde ruimte bevinden. Tegelijkertijd zijn er systemen ontwikkeld die het mogelijk maken om met meerdere mensen vanaf meerdere werkplekken tegelijk te vergaderen, gewoon van achter uw pc of laptop. Het is dus niet langer tweewegcommunicatie maar multicast.
De toepassingen van deze systemen zijn verschillend. Van directievergaderingen tot productspecialisten die elkaar snel iets willen tonen; van artsen die op afstand bij een operatie kunnen meekijken tot een contactcenter dat het klantcontact weer persoonlijk maakt. 

Door onze jarenlange ervaring en partnerships met de belangrijkste leveranciers van videoconferencingsystemen is ICT Vision als geen ander in staat om u te begeleiden bij het maken van een keus uit het veelzijdige aanbod. Een keus die recht doet aan úw situatie en die past bij úw budget. Onze jarenlange ervaring in het implementeren van videoconferencingsystemen maakt immers dat we niet alleen alles weten van de technologie, maar ook van de achterliggende businesscase. Daarnaast beschikken wij over de kennis en expertise om uw videoconferencingsysteem te installeren en onderhouden.