Security

Back

Het belang van netwerkbeveiliging neemt nog altijd toe. Aan de ene kant worden netwerken steeds complexer en zijn ze steeds nauwer verweven met internet, en aan de andere kant wordt het voor kwaadwillenden steeds makkelijker een aanval te doen. Ze hoeven niet meer zelf kwaadaardige codes te schrijven, maar kunnen eenvoudig aanvalstools van internet downloaden.

 

Tegelijkertijd neemt de impact van een inbraak toe. Iedere minuut dat uw netwerk of e-commerce website uit de lucht is, kost u geld, vaak veel geld. Om het nog maar niet te hebben over het geschonden vertrouwen van klanten, partners en aandeelhouders als gevoelige bedrijfsinformatie op straat komt te liggen. De risico's worden dus groter en de manieren om deze risico's in te dammen complexer.

Veel bedrijven hebben hun beveiliging daar nog onvoldoende op aangepast. Ze hebben een firewall, intrusion detection & prevention systemen en een spamfilter, maar hebben deze verschillende securitymaatregelen niet geïntegreerd. Dat maakt dat de omgeving moeilijk te beheren is. Niet alleen is beheer tijdrovend, er is ook veel kans op fouten en lekken in de beveiliging die over het hoofd worden gezien, met alle risico's van dien.

ICT Vision kan u helpen bij het ontwerpen van een geïntegreerde beveiligingstopologie, waarbij de verschillende middelen nauw met elkaar samenwerken en via één user interface kunnen worden beheerd. Hoe eenvoudiger het netwerk is opgezet, hoe makkelijker het is te beheren en hoe veiliger het is. Er zijn 'all in one'-devices beschikbaar, maar het is niet altijd de beste keus om voor zo'n voorgeconfigureerde oplossing te kiezen. Dit hangt volledig af van de situatie. ICT Vision helpt u bij het analyseren van uw situatie en past de beveiligingsoplossing daarop aan.