Networking

Back

Als we het over het netwerk hebben, gaat het al snel over de diensten die erop draaien. De netwerkinfrastructuur zelf blijft vaak onzichtbaar en wordt door gebruikers ervaren als een commodity. En zo hoort het ook.

Maar net als bij gas, water en licht is ook bij ICT het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van een infrastructuur werk voor specialisten. Iedere omgeving heeft andere behoeften, wat zich vertaalt in andere voorkeuren voor hoe een netwerk moet worden opgebouwd. Een ziekenhuis stelt heel andere eisen aan de netwerkinfrastructuur dan een gemeente, bank, reclamebureau of webwinkel.


Wat is de meest bedrijfskritische applicatie en hoe lang mag die maximaal uit de lucht zijn? Welke bandbreedte is minimaal vereist en op langere termijn waarschijnlijk nodig? Hoe gevoelig is de data die over het netwerk wordt getransporteerd en hoe interessant is die voor kwaadwillenden? Is het belangrijk dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk? Moeten medewerkers mobiel kunnen werken? Wilt u dat gasten gebruik kunnen maken van uw draadloze netwerk? Moet het netwerk in staat zijn om multicast-verbindingen op te zetten? Al deze behoeften samen vormen het uitgangspunt bij het ontwerpen van een netwerkarchitectuur.


ICT Vision  heeft als netwerkspecialist jarenlange ervaring in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van netwerkinfrastructuren. Wij weten daardoor als geen ander welke applicaties welke eisen aan een netwerk stellen. Wilt u een nieuwe netwerkinfrastructuur aanleggen of vraagt u zich af of uw huidige infrastructuur toereikend is voor nieuwe applicaties die u wilt uitrollen? Dan ontwerpt ICT Vision graag op basis van uw eisen en wensen een schaalbare en flexibele architectuur waar u ook in de toekomst mee vooruit kunt.